Tradingsignalen: de krachtigste AI technologie voor uw automatische vermogensgroei

   +31 20 2480 577   Keizersgracht 391 1016 EJ Amsterdam

Thanksgiving Week Begint met Zijwaarts Koersverloop en Focus op FED-Notulen

Het is het begin van een nieuwe handelsweek, en het belooft een bijzondere week te worden met de Amerikaanse beurzen die deels gesloten zijn vanwege Thanksgiving op donderdag en de vroegere sluiting op Black Friday.

De Start van de Week: Zijwaarts Koersverloop op de AEX-index

Op de AEX-index zagen we maandag een zijwaarts koersverloop, waarbij de markt rond hetzelfde niveau sloot als de opening, namelijk rond de 760 punten.

Amerikaanse Beurzen Beginnen Licht Hoger in Verkorte Handelsweek

De Amerikaanse beurzen openden de verkorte handelsweek licht hoger, na drie opeenvolgende weken van stijging. Vorige week zagen we dat deze positieve trend deels te danken was aan de niet-teleurstellende inflatiecijfers, waardoor beleggers hoop kregen dat het ergste op het gebied van inflatie wellicht achter de rug is. Deze ontwikkeling voedt ook de verwachting dat de Federal Reserve (FED) klaar is met het verhogen van de rente. In de markt heerst zelfs het idee dat de rente volgend jaar weer snel omlaag zou kunnen gaan.

FOMC Notulen

Morgen zullen alle ogen gericht zijn op de notulen die de FED zal publiceren. Deze notulen kunnen belangrijke inzichten bieden in het monetaire beleid en de overwegingen van de Federal Reserve. Verder staat er deze week nog veel meer macro-economisch nieuws op de agenda, wat de markt in beweging kan brengen.